Fysieke veerkracht (personal training)

Wanneer jij kiest voor dit programma dan kan Veerkragt all-in gaan. De spreekwoordelijke gereedschapskist staat dan voor je klaar waarbij er gebruik gemaakt gaat worden van veerkrachtige interventies die jou verder gaan helpen. Wil jij een kwalitatieve impuls geven aan de manier waarop je beweegt en traint? Personal training bij Veerkragt maakt je bewust van het lichaam en hoe je het beste eruit kunt halen zodat je preventief en een duurzame toekomst tegemoet gaat. Personal training betekent ook de mogelijkheid tot integratie van verschillende onderdelen uit de Veerkragt programma’s.

Kies je voor personal training, in je eentje of met zijn tweeën, dan wordt er altijd rekening gehouden met jouw huidige veerkracht. Om een echte training eens te ervaren kan je ook een introductie training aanvragen.

 

Wat houdt personal training in als ik mijn fysieke veerkracht wil verbeteren?

Het verbeteren van de houding: maak de effecten van een zittende leefstijl ongedaan en start met het gebruiken van lichamelijke functies die het waard zijn om te activeren. Een lichaam dat in staat is om zijn of haar gewrichten te decomprimeren betekent een gezonde en duurzame toekomst.

Het her programmeren van de hersenen: maak slapende spieren wakker en ontdek dat je controle krijgt over spieren waarvan je nog niet wist dat ze bestonden en belangrijk zijn. Het lichaam op deze manier in balans brengen en houding en bewegen optimaal automatiseren.

Zonder pijn door het leven: naast de veerkrachtige (blessure) behandeling bij Veerkragt om blessures aan te pakken, of pijn te bestrijden, is het een fijne bijkomstigheid dat er (preventief) gewerkt wordt aan de oorzaak hiervan. Van behandeling naar behandeling leven is niet de manier, kan echter wel heel werkzaam zijn en helpen bij het oplossen van chronische problematiek.

Beter bewegen dan ooit tevoren: het corrigeren van disfunctionele bewegingspatronen zodat je op een functionele manier kan bewegen. Ook wel biomechanica (het menselijke bewegen) genoemd.

 

Fijne bijkomstigheid van een goede biomechanica door functionele optimalisatie is:

  • Dat je daarmee de pijn kan elimineren en dat vermindert stress,
  • Dat jouw hoeveelheid lichaamsvet naar een gezond niveau gebracht wordt,
  • Dat jouw spieren zich ontwikkelen inclusief een betere functionele kracht,
  • Dat jouw energie, en de balans hierin, aanzienlijk verhoogd wordt.

 

Wat leer je concreet?

Betere houding. Beter bewegen in de vorm van wandelen, rennen, springen en gooien. Van basis tot aan meer complexe bewegingen. Maar de basis is belangrijk, met nadruk op heel belangrijk. Kort samenvattend: je leert beter te bewegen.

 

Nog niet helemaal overtuigd en wil je meer (praktische) informatie? Kom van harte kennismaken.