Veerkragt meter

Er zijn vier domeinen van veerkracht: fysiek, emotioneel, mentaal en gedrag. Optimale veerkracht betekent dat elk domein invloed op elkaar heeft en de juiste aandacht krijgt. Even een voorbeeld:

Als je heel moe bent (fysiek), ben je sneller geïrriteerd (emotioneel), ben je minder in staat om helder te denken (mentaal) en ben je vaak niet de beste versie van jezelf (gedrag). Als blijkt dat er onvoldoende veerkracht in één van de domeinen is, kan dat jouw totale veerkracht alsnog uit balans brengen.

Om veerkracht op te bouwen is het cruciaal om te werken aan daar waar jij jouw (kostbare) energie het meeste verliest. In welk domein is dat? Of dit nu fysiek, mentaal, emotioneel of in jouw gedrag is. Details hierin zijn super belangrijk en een wezenlijk verschil of je kwalitatief en duurzaam veranderd. Een sterke veerkracht heeft een duurzaam (economisch) fundament nodig waarop je kunt bouwen.

De veerkracht meting is persoonlijk. Dat wil zeggen dat je de uitslag niet met die van een ander kunt vergelijken. Sommige mensen zijn in het ene domein veerkrachtiger dan in het andere. Als je emoties goed kunt reguleren en onder druk je zelfbeheersing weet te behouden dan ben je emotioneel veerkrachtig. Maar dat wil niet betekenen dat je totale hoeveelheid veerkracht optimaal is wanneer je fysiek bijvoorbeeld weinig veerkrachtig bent. Hoe dichter je bij jouw ideale gezonde balans komt, hoe beter jouw lichaam en geest in staat zijn te functioneren.

 

HOE WERKT DE TEST? 

De test bestaat uit 4 onderdelen met elk 8 vragen. De vragen gaan over stresssymptomen in relatie tot de vier domeinen van veerkracht. De antwoordmogelijkheden die je kunt geven zijn: zeer vaak, vaak, regelmatig, soms en nooit. Per onderdeel wordt de score berekend en als totaalscore weergegeven. De antwoorden worden als het ware bij elkaar opgeteld. Jouw specifieke antwoorden blijven anoniem.

Ben jij klaar om je veerkracht te vergroten? Vul dan de test in en kom erachter wat jouw totale veerkracht is. Mocht je geen bericht ontvangen nadat je de test hebt gemaakt, kijk dan ook eventjes bij de spam.

Ps. Het is handig om eerst de ademhalingstest in te vullen en deze score ook in te vullen bij de Veerkragt meter.