Bedrijven veerkracht

Hét Veerkragt programma voor besluitvormers en ondernemers die weten wat het kost om het verschil te maken tussen een succesvol en energiek bedrijf of een bedrijf dat op een dood spoor zit en waar vaste medewerkers wegvallen door verzuim en de jaarcijfers er niet beter op worden. Ga zo maar daar wat je allemaal kunt bedenken als een organisatie gewoonweg niet gezond is. Dat kan te maken hebben met de verkeerde strategie enzovoorts, maar het werk wordt uitgevoerd door mensen en wanneer deze fit zijn en een hart voor de zaak hebben is de potentie het hoogst.

Een bedrijf dat scoort in de markt bestaat uit een team met topfitte medewerkers. Dit personeel weet wat een gezonde leefstijl inhoudt en investeert daar dan ook tijd en energie in. Dit heeft tot gevolg dat het arbeidsverzuim tot een minimum beperkt wordt. De productiviteit van het personeel is optimaal omdat ieder voor zich top fit is wat een voorwaarde is om gemotiveerd aan de slag te gaan. Elke dag weer! Veerkrachtige mensen vormen samen een sterker team en dat betekent een veerkrachtig bedrijf.

 

Wat levert het voor jou als bedrijf op om te investeren in vitaliteit?

Het is een verstandige keuze om allereerst naar de persoonlijke situatie te kijken van de medewerker(s). De oorzaak van ziekte en verzuim is niet voor iedereen hetzelfde en dus ook niet op te lossen door allemaal te gaan sporten. Is bewegen zoals fitness dan niet belangrijk? Jawel, hoe je dat invult is een tweede punt. Maar ten eerste moet je altijd kijken naar de oorzaak van iemand zijn of haar verzuim.

 

Voor de individuele medewerker

Bij Veerkragt hebben we verschillende programma’s voor individuele (persoonlijke) training en coaching.

  • Uitgebreide leefstijl check met praktisch advies en coaching.
  • Ademhaling en meetapparatuur om de hartcoherentie te vergroten en energielekken te dichten.
  • Onderzoek naar actieve primaire reflexen en deze integreren.
  • Brein training via sensorische input om de output te verbeteren voor optimale motorische houding en aansturing.
  • Houding onderzoek en het aanleren wat je kunt doen om deze te verbeteren.
  • Fysieke veerkracht in de vorm van personal training, waarbij je praktisch gaat trainen, ervaren, sterker worden en vooral de functie van het lichaam versterkt met als doel preventief en curatief pijn te bestrijden zodat het wegblijft.
  • Voeten trainen om de basis van het lichaam te versterken waarop alles is gefundeerd. Functioneren de voeten niet? Dan gaat er in de keten van alles mis tijdens het sporten wat leidt tot uiteindelijk pijnklachten.
  • Behandeling om actief te herstellen van intensieve sportieve prestaties, maar ook ter voorbereiding op of het aansterken na blessureleed.
  • Speciaal voor jeugd het bewegen goed aan te leren zodat ze daar op latere leeftijd profijt van hebben en met vertrouwen het leven aanpakken met beide handen.
  • Bloedtesten om te meten voor inzicht en voedingssupplementen ter ondersteuning.

 

Voor de medewerkers in groepsverband

Veerkragt organiseert ook verschillende workshops. Enerzijds de workshop ‘leren terug veren’ met een fysiek lichaamsgerichte insteek. Anderzijds de workshop ‘leren terug veren’ met een mentaal en emotionele insteek. En als laatste de workshop ‘leren terug veren’ met een leefstijl gerichte insteek op ons gedrag. Wil je meer informatie over deze workshops? Neem dan hier direct contact op.

Verder is de fysieke veerkracht in groepsverband uiterst goed te trainen in de vorm van een SmallGroup training.

 

Nog niet helemaal overtuigd en wil je meer (praktische) informatie? Kom van harte kennismaken.