Supplementen

Als aanvulling op je gezonde voedingspatroon

Veerkrachtig zijn is een staat waarin het lichaam zich begeeft als het goed functioneert. Het lichaam is namelijk een fantastisch organisme dat met alle functies in het lichaam ons prima in evenwicht kan houden. Het evenwicht kan echter verstoort raken wanneer we te lang verstoord worden door ongezonde factoren. Deze ongezonde factoren leiden tot stressreacties van het lichaam waarmee het lichaam de uiteindelijke balans niet meer kan waarborgen als dit chronisch is. Veerkrachtig zijn wordt dan de uitdaging en deze overlevingsmodus is niet gezond. Als dan ook onze voeding tekort schiet door ongezond eten en vanwege veranderende bodemvruchtbaarheid en de toenemende bodemverarming hebben voedingssupplementen een toegevoegde waarde. Supplementen kunnen uitkomst bieden maar zijn niet de oplossing. Het is in veel gevallen wel een belangrijk onderdeel van de oplossing wanneer het lichaam tekorten heeft en deze aangevuld dienen te worden.

OMEGA-6 EN OMEGA-3 BALANS

We willen ons ook goed voelen, fit zijn en gezond blijven. Maar waarom nemen dan de gezondheidsproblemen juist toe? Hippocrates (460-370 voor Christus) zei lang geleden al: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. We aten vroeger dan ook wat onze moeder natuur ons te bieden had. Vol vitamines, mineralen, fyto- en micronutriënten, bèta-glucanen, vezels, gezonde vetten en een goede balans van Omega-6 en Omega-3. Tegenwoordig wordt er veel meer kunstmatige voeding gegeten. Deze voeding bevat minder voedingsdichtheid, veel suiker, veel lege calorieën, weinig vezels, minder gezonde vetten en met een onevenwichtige verhouding van Omega-6 en Omgea-3. Door de jaren heen is de balans tussen Omega-6 en Omega-3 verslechterd. Sinds het jaartal 1960 is de balans 3:1 niet meer op orde. Tegenwoordig is het hebben van een goede balans zeldzaam. Ben jij benieuwd wat jouw Omega-6-3 balans is? TIP: vraag dan een balance-test aan bij Veerkragt om te kijken of suppletie geschikt is voor jou. De cellen in balans krijgen is de eerste stap.

 

HEALTH PROTOCOL

Heb je een optelsom aan vage gezondheidsklachten? Het vinden van een balans tussen Omega-6 en Omega-3 is de eerste stap om je gezondheid een handje te helpen met suppletie d.m.v. een balance oil. Wanneer er geen balans is tussen Omega-6 en Omega-3 hebben we een verminderde functie van onze cellen. De celwand is dan harder en stugger waardoor voedingsstoffen langzamer worden opgenomen en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd. Een optimale balans van minimaal 3-1 (Omega-6 en Omega-3) zorgt voor een normale functie van de cel, waarbij de celwand zacht en soepel is waardoor voedingsstoffen gemakkelijk worden opgenomen en afvalstoffen makkelijk worden afgevoerd. Zijn er veel vage gezondheidskwaaltjes is het aan te raden om de gezondheid van de darmen een handje te helpen. De tweede stap is ondersteuning met prebiotica om het herstel te bevorderen. De derde stap is het lichaam algeheel te ondersteunen met een multi-immuun booster voor een verbeterde energie en ondersteuning van het immuunsysteem. Klik hier voor alle productinformatie of om direct te bestellen. Het health protocol is ook de ideale manier om op afstand begeleid te worden.

Voedingstekorten zijn schadelijk voor jouw veerkracht!

Ben jij benieuwd naar jouw huidige veerkracht? Bekijk dan eens de Veerkragt-meter pagina om erachter te komen wat jouw huidige veerkracht is. Kom erachter in welk domein van veerkracht jij de meeste energie kwijt raakt. Dit heeft namelijk zijn weerslag op jouw totale veerkracht. Wil je een duidelijk inzicht? Doe dan de test!

Veerkracht berekenen