Over Veerkragt

Het 'waarom' achter dit concept

Bij Veerkragt houden we van uitdagingen, kwaliteit en het helpen van mensen. We staan voor authenticiteit, uniciteit, doelgerichtheid, persoonlijkheid en werken altijd met een lach. Deze waarden kenmerken onze sfeer en werkwijze.

💙 Onze Missie
Onze missie is simpel: mensen laten groeien zodat ze meer zelfvertrouwen, geluk, kracht en gezondheid ervaren. Hoewel dit eenvoudig klinkt, is het vaak een uitdaging om vol te houden. Hier komen onze coaching skills van pas. Veerkragt biedt veerkrachtige coaching om jouw training of behandeling optimaal te benutten.

👍🏼 Expertise in Veerkrachtoptimalisatie
Veerkragt is expert in het optimaliseren van veerkracht. We bieden diverse programma’s die jouw klachten omzetten in optimale veerkracht. Elk programma heeft positieve effecten op de vier domeinen van veerkracht: fysiek, emotioneel, mentaal en gedrag.

🌀 Balans en Veerkracht
Alles wat we meemaken, vormt ons en beïnvloedt hoe we ons voelen, denken en handelen. Dit creëert een energie die in balans of uit balans kan zijn. Veerkracht is essentieel om deze balans te behouden, vooral in uitdagende situaties. Veerkracht betekent reageren op een manier die je niet onnodig veel energie kost, zodat je energie overhoudt om te groeien.

📊 Samenhang van Domeinen
De vier domeinen van veerkracht beïnvloeden elkaar. Emotionele onbalans kan bijvoorbeeld leiden tot fysieke klachten, zoals vermoeidheid. Bij Veerkragt leggen we verbanden en pakken we de oorzaak aan om problemen te verminderen of op te lossen.

Jouw Groei bij Veerkragt
Bij Veerkragt ben je aan het juiste adres voor persoonlijke groei en zelfvertrouwen. We helpen je meer geluk te ervaren, krachtiger te zijn en je gezondheid optimaal te benutten. We bouwen aan een stevig fundament en werken met kwaliteit aan jouw verandering, waarbij de details cruciaal zijn. Of je nu fysiek, mentaal, emotioneel of in je gedrag wilt groeien, bij Veerkragt is groei gegarandeerd!

Lees verder…

 

Bekijk hier alle Veerkragt programma’s

De Totstandkoming van Veerkragt

🎯 Ontstaan en Evolutie
Veerkragt werd in 2013 opgericht onder de naam JK Sport. In de loop der jaren is het bedrijf geëvolueerd, synchroon met mijn persoonlijke ontwikkeling (Jaap Kleinstapel). Dit groeiproces heeft geleid tot wat Veerkragt vandaag de dag is. Na een uitgebreide zoektocht voelde de naam Veerkragt als de perfecte fit voor mijn bedrijf, omdat het de kern van onze missie en visie volledig omvat.

💡 De Betekenis Achter de Naam
Veerkragt wordt bewust met een ‘G’ geschreven in plaats van de gebruikelijke spelling. Deze keuze symboliseert onze innovatieve aanpak en het doorbreken van traditionele patronen. Als je wilt veranderen, moet je bereid zijn het anders aan te pakken. Zoals Albert Einstein al zei: “Je kunt geen verandering verwachten als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt.” Bij Veerkragt helpen we je om jezelf te ontwikkelen door problemen bij de kern aan te pakken.

🌀 Groei als Kernwaarde
De ‘G’ in Veerkragt staat voor groei. Het moment dat je bij ons aan de slag gaat, zet je de eerste stap naar persoonlijke en professionele groei. Wij geloven in onmiddellijke groei en streven ernaar om dit vanaf het begin te faciliteren. Onze aanpak is erop gericht om jou te helpen groeien en ontwikkelen, zodat je veerkrachtig en succesvol kunt zijn in alle aspecten van je leven.

Bij Veerkragt zetten we ons in voor jouw groei en ontwikkeling, en begeleiden we je op een pad naar een veerkrachtiger leven.

Het Vertrouwde Loslaten

Bij Veerkragt speelt ons logo een belangrijke rol. De ‘G’ in het logo is ontworpen als een spiraal, die symbool staat voor het loslaten van het vertrouwde en het proces van verdieping en groei. Deze spiraal weerspiegelt de natuurlijke beweging van binnen naar buiten en omgekeerd, wat perfect aansluit bij onze kernwaarden.

🌀 Symboliek van de SpiraalLoslaten en Groei: De spiraal staat voor het proces van loslaten van het bekende en het omarmen van persoonlijke groei.
Natuurlijke Beweging: Het symboliseert de continue beweging van innerlijke reflectie naar externe expressie en terug.
Veerkracht: Met een beetje fantasie lijkt de spiraal op een veer, wat de verbinding tussen veerkracht en energie benadrukt.

🌀 Betekenis van Veerkragt
De naam “Veerkragt” zelf draagt een krachtige boodschap. De combinatie van de woorden “veer” en “kracht” straalt energie en dynamiek uit, wat onze missie en visie versterkt. Het logo en de naam samen versterken het gevoel van veerkracht en de positieve energie die we willen overbrengen.

Bij Veerkragt geloven we dat veerkracht de sleutel is tot persoonlijke groei en welzijn. Ons logo en onze naam zijn zorgvuldig gekozen om deze boodschap uit te dragen en te bekrachtigen.

Van Weerstand naar Groei

💡 Ontdek Veerkracht

Veerkracht opbouwen draait om aandacht voor diverse leefstijlfactoren, zoals voeding, herstel, mindset en sociale interactie. Deze vormen de vier belangrijke domeinen van veerkracht. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe cruciaal het is dat deze domeinen in balans zijn. Ik heb persoonlijk de weerstand ervaren die hierbij komt kijken. Deze weerstand heeft mij geleerd om effectief om te gaan met de uitdagingen van het leven, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als gedragsmatig.

💙 Mijn Inspiratie

Het motiveert mij enorm om anderen te helpen groeien. Ik put energie uit het zien terugwinnen van zelfvertrouwen door mensen, en het versterken van hun geloof in de kracht van lichaam en geest. Elke bewuste stap die je zet draagt bij aan het proces van groei.

 

Bekijk hier alle Veerkragt programma’s