Blessure behandelen

Op zoek naar de oorsprong van jouw (pijn) klachten

Neem de signalen van je lichaam altijd serieus! Negeren van aanhoudende stijfheid of terugkerende pijntjes kan hardnekkige blessures tot gevolg hebben. Niet alleen (verkeerd) sporten kan leiden tot lichamelijke klachten. Ook mentale stress kan zich ergens in je lichaam “vastzetten” waardoor je belemmerd wordt in je beweging. Een mylogenics behandeling kan je helpen bij het verhelpen van je klachten. Wat de oorsprong van je klachten ook is, een mylogenics behandeling bij pijn is altijd effectief. Met behulp van deze techniek kijk ik verder dan de plek waar de pijn zit en vind ik de zwakke schakel die de klachten veroorzaakt. De behandeling is vervolgens dan ook gericht op deze plek. Doordat ik de werkelijke oorzaak aanpak, merk je in de meeste gevallen al na de eerste behandeling verbetering! Door deze methode kun je zelfs 50- tot 70% sneller herstellen dan met behulp van reguliere therapie.

Wat is mylogenics?

De mylogenics methodiek is zeer effectief bij het behandelen en voorkomen van rugklachten en andere klachten en blessures, maar ook bij prestatieverbetering. Zelfs bij revalidatieprocessen worden hele goede resultaten behaald. Mylogenics is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden. Het is een combinatie van muscle activationtechnieken, myofasciale release technieken en de nieuwste inzichten op het gebied van functie, herstel en revalidatie. De methode is ontwikkeld door Overload Worldwide. Voorafgaand aan de mylogenics behandeling gaan we eerst uitgebreid na wat de werkelijke (fysieke) oorzaak van jouw klachten is. We gaan op zoek naar de zwakke schakels binnen jouw spier- en zenuwstelsel. Ik maak daarvoor gebruik van verschillende specifieke testprotocollen zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen. Zo krijgen we een nauwkeurig beeld van het functioneren van jouw lichaam. Vervolgens bespreken we welke behandelingen er nodig zijn en kunnen we direct al aan de slag. Afhankelijk van jouw situatie krijg je aanvullend advies om jouw veerkracht te versterken.

Training met een blessure

Iedereen is uniek, dus er bestaat geen protocol voor een standaard behandeling. No single strategy works for everybody. Ben je al eerder aan deze blessure geholpen maar heeft het niet voor het gewenste resultaat gezorgd? Dan heeft het geen zin de eerder gekozen behandeling te herhalen. Met de mylogenics behandeling wordt er voor direct resultaat gezorgd. Lost ook dit niet het probleem op dan is er vaak meer aan de hand. Denk hierbij aan het feit dat veel mensen onderbelast zijn. Dat wil zeggen dat door de leefstijl bepaalde structuren te zwak zijn waardoor het lichaam overbelast raakt. Gerichte training waarbij het lichaam weer functioneel belast wordt kan ervoor zorgen dat de balans hersteld wordt. Voor optimale veerkracht kan het zijn dat er breder gekeken moet worden dan enkel de behandeling om de blessure te verhelpen. Aangezien een ingesleten patroon, een leefstijl conditionering, telkens weer het lichaam terug brengt naar dat ene moment waarop er (chronische) pijn ontstaat.  Om breed te kijken naar de blessure is de Online Veerkragt Anamnese bij uitstek geschikt. Bij deze totale Veerkragt coaching aanpak gaan we tot de kern van het (leefstijl) probleem. If it helps or has a neutral effect, do it! 

Hoe draagt een blessure behandeling bij aan jouw veerkracht?

Ben jij benieuwd naar jouw huidige veerkracht? Kijk dan eens bij de Veerkragt-meter pagina om erachter te komen wat jouw veerkracht is en in welk domein jouw meeste winst te behalen valt.

Veerkracht berekenen