Veerkrachtig ademen & hartcoherentie

Wanneer je het gevoel hebt niet in balans te zijn staat jouw veerkracht onder druk. Vanuit het emotionele domein raken we de meeste energie kwijt. Veel leefstijl factoren hebben hier invloed op waarbij stress al snel voor emotionele onbalans zorgt. Dit zorgt voor een reeks aan fysiologische en gedragsmatige reacties die we niet willen. Maar dit gedrag is uitstekend via ademhaling heel sterk positief te beïnvloeden.

 

Wat krijg je in 7 lessen?

Met het Veerkragt programma ‘Veerkrachtig ademen’ leer je in zeven lessen hoe je voor meer hartcoherentie zorgt waarbij verschillende systemen in het lichaam (zoals bijvoorbeeld het autonome zenuwstelsel, het immuunsysteem, het hormoonstelsel, het cardiovasculaire stelsel en het spierstelsel) beter op elkaar afstemmen. Stress gooit roet in het eten maar wanneer je leert anders om te gaan met dezelfde situatie verhoog je daarmee jouw veerkracht. Jij kunt kiezen tussen incoherentie of coherentie. Een verschil tussen gestrest, angstig, reactief, mentale mist, ongeduldig en vermoeid of veerkrachtig, energiek, vrolijk, geduldig, mentaal helder en intuïtief.

 

Les 1

Wat is veerkracht? Zo gaan we dieper in op de vier domeinen van veerkracht. Wat zijn stressoren en de daarbij behorende stressreacties zoals de fight, flight en freeze. En wist jij dat er ook minder bekende stressreacties zijn? Verder gaan we het hebben over coherentie en wat coherente reacties zijn. Daarbij is het ook wel heel fijn om te weten wat energiebronnen zijn. In deze les stellen we een doel voor de rest van dit programma.

Les 2

Coherentie en de kracht van Heart-Focussed Breathing. Dit is DE basistechniek die van groot belang is om goed onder de knie te krijgen. Frequent en vaak oefenen maakt dat je het sneller oppakt en grotere stappen maakt in het aanleren van een coherente leefstijl.

Les 3

Stilstaan bij energielekken en -bronnen in het energielandschap. Hierbij hoort een prachtige ‘notice & ease techniek’.

Les 4

Coherentie en de kracht van positieve emoties. Bij deze les pakken we twee technieken op: de ‘quick coherence’ en de ‘inner-ease’.

Les 5

Veerkracht vasthouden en energie laden. In deze les leer je via de ademhaling je goed voor te bereiden op, goed om te gaan met en goede nazorg te verlenen aan jezelf.

Les 6

Coherent denken, problemen oplossen en communiceren. Wij zijn sociale wezens en een goede omgang met elkaar is van gezond levensbelang. Wanneer we dat met elkaar een stuk beter kunnen gaat het leven een stuk gemakkelijker. Meer coherentie begint echter bij jezelf. Zo is iedereen in eerste instantie verantwoordelijk voor zijn eigen veerkracht.

Les 7

Terugblik en het maken van een actieplan zodat je in staat bent om zelf jouw energielekken te dichten en jouw veerkracht te vergroten.

 

 

Nog niet helemaal overtuigd en wil je meer (praktische) informatie? Kom van harte kennismaken.