Voeten veerkracht

Ben je iemand die graag op blote voeten actief is of met barefoot schoenen aan de slag wilt gaan? Of juist veel klachten aan de voeten hebt? Dan is het voeten veerkracht programma ultra geschikt voor jou. Je leert in een periode van drie maanden (12 trainingen) jouw voeten zoveel beter kennen in wat een verbeterde prestatie van de voet doet.

 

Het MAP systeem

Voeten veerkracht houd in dat we aan de slag gaan met de functionaliteit van de voet door te mobiliseren, activeren met als uiteindelijke doel het presteren van de blote voet.

 

De voet als fundament van het lichaam

Een verbeterde voetenfunctie zal ook zorgen voor meer verbinding met de rest van je lichaam. De gewrichten van het lichaam (denk bijvoorbeeld aan de enkel, knie, heup en verder naar boven) met de voet als basis. Je staat sterk op je benen en voelt veel beter aan wat echte stabiliteit is in het uitoefenen van kracht.

 

Bekende voet problemen

Hallux valgus: staat jouw grote teen scheef? Dit noem je een hallux valgus. Op deze manier ontstaat er op de binnen- zijkant een knobbel die zeer kan gaan doen bij het dragen van (bepaalde) schoenen.

Hamerteen: een hamerteen herken je aan de kromme stand van de tenen, als een soort van ‘klauwen’. De teenkootjes hebben door de hoge mate van spierspanning in de voet een bepaalde kromming aangenomen.

Hielspoor: onder je voeten zit van de hiel naar je tenen een lange, brede pees. Precies de plek waar de pees aan de hiel vastzit kan pijn doen.

 

Klachten ontstaan door overbelasting, of toch niet?

Meestal ontstaan klachten door overbelasting. Maar het is uiteraard een beetje een kip en een ei verhaal aangezien overbelasting gaat over het niet aankunnen van de gevraagde belasting. Wanneer er preventief gewerkt wordt aan het verbeteren van de belastbaarheid dan kan het lichaam en de voet meer belasting aan en zal het minder snel tot een overbelasting geraken. Klachten ontwikkelen is natuurlijk dan een vorm van ‘onder belasting’, wanneer de structuren niet sterk en functioneel genoeg zijn.

 

 

Nog niet helemaal overtuigd en wil je meer (praktische) informatie? Kom van harte kennismaken.