Veerkrachtige reflexen

Wanneer er sprake is van veerkrachtige reflexen bedoelen we daarmee dat de primitieve reflexen keurig zijn geïntegreerd en niet meer actief zijn. Zo wordt onze houding en het bewegen niet belemmerd door reflexen die ons niet meer dienen en je anders alleen maar tegenwerken in het dagelijks functioneren.

 

Wat houdt het programma in?

Het programma veerkrachtige reflexen onderzoekt of jij nog te maken hebt met actieve primitieve reflexen. Mocht dit het geval zijn dan volgen hieruit de volgende stappen:

 

  • Het selecteren van de juiste oefeningen om op deze wijze jouw brein alsnog te leren de actieve primitieve reflex te integreren.
  • Op deze wijze leer je het brein het juiste neurale netwerk aan te leggen die nodig is om op de juiste manier onze houding reflexen te kunnen gebruiken.

 

Het doel hiervan is vrij simpel: jouw lichaam af te leren vals te spelen en aan te leren om op de juiste manier te bewegen met de juiste houding. Het is mooi dat het lichaam in staat is om te compenseren  als dat moet, alleen niet goed wanneer dit alleen maar gebeurd en je niets meer te compenseren hebt.

 

Primitieve reflexen zijn onbewuste reacties die in gang worden gezet en ons helpen in beweging te komen. Op deze wijze ontwikkelen we onze houding en zijn we in staat in beweging te komen. In essentie is deze fase van het ontwikkelen van ons brein cruciaal om daarna andere neurale verbindingen te leggen. Hierdoor ontwikkelt ons brein zich verder in de vorm van complexe vaardigheden. Vaardigheden zoals: mentaal scherp zijn, non- en verbale communicatie, omgaan met conflicten, teamwork, empathisch vermogen, luisteren en een positieve houding, leren in de breedste zin van het woord, logisch nadenken, concentratie maar ook sportieve prestaties. Ga zo maar door.

 

Een gezond brein is cruciaal voor een veerkrachtig leven volop vertrouwen, gezondheid, geluk en volop in jouw kracht!

 

Concreet!

Voor wie? Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Op elke leeftijd is het mogelijk om een goede basis te bouwen voor het zenuwstelsel. Een eerste intake. Afhankelijk van de hoeveelheid corrigerende oefeningen plannen we vervolg momenten in. Het brein heeft een periode van 30 dagen nodig en elke dag training om goed te ontwikkelen. De oefeningen zijn simpel, kosten weinig tijd maar moeten gewoon gedaan worden anders verandert er simpelweg niks en ben je alsnog niet geholpen.

Een tweede afspraak om te zien hoe de oefeningen gaan, aan te scherpen wat er nodig is om succesvol verder te ontwikkelen. Vooral lekker praktisch.

Een derde en waarschijnlijk laatste afspraak in het kader van dit Veerkragt programma om te evalueren en bij te sturen.

 

Nog niet helemaal overtuigd en wil je meer (praktische) informatie? Kom van harte kennismaken.