Veerkrachtige reflexen

Wanneer we spreken over veerkrachtige reflexen, bedoelen we dat primitieve reflexen volledig geïntegreerd zijn en niet langer actief. Dit zorgt ervoor dat onze houding en beweging niet worden belemmerd door reflexen die ons niet meer dienen en anders ons dagelijks functioneren zouden verstoren.

 

Wat houdt het programma in?

Het Veerkrachtige Reflexen Programma onderzoekt of jij nog te maken hebt met actieve primitieve reflexen. Als dit het geval is, volgen de volgende stappen:

1️⃣ Selecteren van de juiste oefeningen: We kiezen specifieke oefeningen om jouw brein te leren de actieve primitieve reflexen te integreren.
2️⃣ Aanleggen van het juiste neurale netwerk: Deze oefeningen helpen je brein het juiste neurale netwerk aan te leggen dat nodig is voor optimale houding en beweging.

Het doel is eenvoudig: jouw lichaam leren op de juiste manier te bewegen zonder compensatie. Hoewel het lichaam kan compenseren wanneer nodig, is het niet ideaal als dit voortdurend gebeurt.

 

Het Belang van Geïntegreerde Reflexen

Primitieve reflexen zijn onbewuste reacties die ons helpen in beweging te komen. Ze spelen een cruciale rol in de vroege ontwikkeling van onze houding en beweging. Deze fase is essentieel voor het leggen van verdere neurale verbindingen die nodig zijn voor complexe vaardigheden zoals:

✅ Mentaal scherp zijn
✅ Non-verbale en verbale communicatie
✅ Omgaan met conflicten
✅ Teamwork en empathie
✅ Leren, concentratie, en logisch nadenken
✅ Sportieve prestaties

Een gezond brein is cruciaal voor een veerkrachtig leven vol vertrouwen, gezondheid en geluk.

 

Concreet!

Voor wie? Zowel voor kinderen als volwassenen. Op elke leeftijd is het mogelijk om een goede basis te bouwen voor het zenuwstelsel.

 

Programma Stappen:

1️⃣ Eerste intake: We plannen een eerste intake om jouw situatie te beoordelen.
2️⃣ Dagelijkse oefeningen: Het brein heeft 30 dagen dagelijkse training nodig om zich goed te ontwikkelen. De oefeningen zijn simpel en kosten weinig tijd, maar moeten consequent worden uitgevoerd.
3️⃣ Tweede afspraak: We plannen een tweede afspraak om de voortgang te evalueren en de oefeningen aan te scherpen voor verdere ontwikkeling.
4️⃣ Derde afspraak: Een laatste afspraak om de resultaten te evalueren en verdere bijsturing te geven.

Bij Veerkragt helpen we je om een gezonde basis te leggen voor een veerkrachtig leven, vol vertrouwen en vitaliteit. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een intake te plannen.

 

Nog niet helemaal overtuigd en wil je meer (praktische) informatie? Kom van harte kennismaken.