Beelddenkers: De Kracht van de Rechter Hersenhelft

In een wereld waarin logica en lineair denken vaak de boventoon voeren, staan beelddenkers bekend om hun unieke manier van denken en leren. Met een dominante rechter hersenhelft zien zij de wereld in beelden, associaties en verbanden, in plaats van in woorden en cijfers. Maar wat betekent dit precies, en hoe beïnvloedt het hun dagelijks leven en leerprocessen?

 

Informatie verwerken!

Een beelddenker verwerkt informatie op een heel andere manier dan iemand met een dominante linker hersenhelft. Waar de gemiddelde persoon informatie verwerkt in een lineaire, stapsgewijze manier, zien beelddenkers een stroom van beelden voor zich, met een snelheid van maar liefst 30 beelden per seconde. Dit constante bombardement van beelden kan zowel een kracht als een uitdaging zijn.

Het vermogen om snel verbanden te leggen en creatieve oplossingen te bedenken, zijn duidelijke voordelen van het zijn van een beelddenker. Echter, deze continue stroom van beelden kan ook veel energie kosten, waardoor beelddenkers vaak het gevoel hebben dat hun ‘processor’ altijd aan staat. Het leren filteren van prikkels wordt daarom essentieel om overprikkeling te voorkomen.

 

Hoog sensitief als persoon

Bovendien zijn beelddenkers vaak ook hoog sensitief, waardoor ze gevoeliger zijn voor subtiele nuances en prikkels in hun omgeving. Hoewel hoog sensitiviteit niet altijd samenvalt met beelddenken, kan de combinatie van beide eigenschappen het leven van een beelddenker nog complexer maken.

 

Ikzelf, Jaap, heb er geen last meer van

Bij Veerkragt omarmen we deze unieke manier van denken en leren. Jaap Kleinstapel, de oprichter van Veerkragt, heeft zijn eigen eigenschappen als beelddenker en hoog sensitief persoon omgezet in sterke troeven die hij inzet tijdens het trainen en coachen. Dit heeft geleid tot programma’s die anders zijn dan je gewend bent, maar nog steeds stap voor stap opbouwen naar duurzame resultaten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een dominante rechter hersenhelft niet betekent dat de eigenschappen van de linker hersenhelft niet kunnen worden aangeleerd. Bij Veerkragt geloven we in het ontwikkelen van een holistische benadering waarbij we alle aspecten van het brein en het lichaam betrekken, om zo tot een optimaal resultaat te komen.

 

Ben jij je bewust van jouw brein balans?

Dus, of je nu een beelddenker bent, een linker hersenhelft dominant persoon, of ergens daar tussenin, bij Veerkragt staan we klaar om jou te ondersteunen op jouw reis naar een sterker, veerkrachtiger en meer gebalanceerd leven. Ontdek de kracht van jouw brein en lichaam, en laat ons je helpen om het te benutten!

 

Lees meer over de Veerkragt programma’s

Terug naar blogs