Testimonials

 • Floriëlle de Visser

  Na bijna een jaar bij Jaap getraind te hebben voel ik mij zoveel krachtiger in mijn lichaam! Een waar verschil met de CrossFit achtige trainingen die ik hiervoor deed. Ik heb weer connectie met alle spieren in mijn lichaam. Jaap weet door zijn brede kennis en oog voor details een groot effect te bereiken. Hierbij kijkt hij als trainer naar hoe het lichaam als geheel functioneert (van tenen tot ‘the mind’). Een trainer zoals Jaap daar heb je elke dag profijt van!

 • Julien Beyrath

  Jaap has been my personal trainer for two years, and it was only because I moved out of the country that I regrettably had to stop the collaboration. It is the least to say that Jaap has helped me tremendously to improve, rebalance and strengthen my body. He has a keen eye to spot your body weaknesses, and improve them. I’ve had my share of injuries and joint pain so I really appreciated his personalized program and the time and effort he puts into searching the cause of the problems. And he did it very humbly, not pretending to know from day one, but step by step we made very good progresses. I use almost everyday what I’ve learn in terms of posture, form of exercise, working chains of muscle and greatly benefit from it.

  Above all Jaap is very friendly and has a contagious joy, we’ve had some great fun and I dearly miss the training sessions!

 • Richard Koeleman

  Ik dacht een gezonde leefstijl te hebben. Toch wilde ik eens mijn vetzuren meten om te kijken hoe gezond ik op dat vlak was. Ik had immers al een tijdje last van een blessure die maar niet over ging. Via Jaap alle info gekregen en de test. De test is heel simpel uit te voeren en alles is echt heel goed te begrijpen. Toen ik de testresultaten kreeg dacht ik dat het een grapje was. Ik scoorde overal zeer ondermaats op. Ik begreep er niets van. Na een goed gesprek met Jaap die mijn resultaten had bekeken bleek dat ik een aantal dingen miste in mijn voedingspatroon. Ik begon met de supplementen die Jaap mij had aangeraden. Wonderbaarlijk, na 2 weken merkte ik al verschil. Mijn blessure was zo goed als over en ook mentaal voelde ik mij net een stukje beter. Zoals Jaap zei, meten is weten. Ik heb er veel profijt van in ieder geval.

 • Marga Trentini

  Bij Jaap begonnen in de verplichte thuiswerkperiode door Corona. Het startte direct vertrouwd en de trainingen gaven mij fitheid van binnen en van buiten. En het motiveerde mij ook om buiten de trainingen fit door te gaan. En bewustwording van je ademhaling, bewegingen en gezondheid. Ik ben 100% blij met deze hele positieve ervaringen!

 • Sander Grefte

  Ik train al meer dan 6 jaar bij Jaap en in die tijd heb ik mijzelf maar ook Jaap zien veranderen. Samen werkten we zowel aan mijn mobiliteit en fysieke kracht. Ik kan zeggen dat ik nu leniger en sterker ben dan ooit. Het fijne is dat Jaap altijd een gevarieerde training bedenkt. Die vervelen nooit en pakt zowel de sterke als zwakke kant aan. Ook past hij ter plekke de intensiteit aan, vooral als hij merkt dat je een (mentaal) vermoeide week hebt gehad. En dat vind ik het fijne, op een enthousiaste en motiverende manier, maar zonder ‘schreeuwerig’ te worden, een training geven. Maar de laatste tijd zie ik hem ook meer als een coach, mocht je even een pijntje of iets mentaals hebben dan pakt hij het direct aan of geeft hij tips. Ik kan zeggen dat ik naast een goede trainer ook een goede vriend rijker ben geworden.

 • René van Kesteren

  “Gezond ouder worden”. Ik was al jaren zelf bezig met het zoeken naar de afstemming tussen voeding en sport. En uiteraard in periodes ook wel eens niet en als jij het even niet zoekt, zoekt je lichaam het zeker niet. Een slecht functionerend hormoonstelsel wekte jaren terug mijn interesse in voeding. Mijn endocrinoloog beaamde ooit dat de wetenschap geen panklaar maatwerk kan bieden voor elk individu. De boeken van de Hormoonfactor en Rieneke Dijkinga  gaven mij wel het inzicht dat je niet altijd alles zo maar kunt eten en drinken als je hormonaal mankementen kent. Je kunt wel gaan sporten tot dat je een ons weegt, maar die vlieger gaat ook niet op.

  Via internet kwam ik met de sleutelwoorden Hormoonfactor, personal trainer en Nijmegen uiteindelijk bij Jaap terecht. Toen was het een kwestie van een afspraak maken en de stap nemen. Een week later stond ik in Lent in een avondzonnetje te praten met iemand over mijn problemen en mijn zoektocht . Binnen dat half uur was er al de klik en het vertrouwen. Een intake gesprek met een daaruit haarscherp opgemaakte analyse op papier heeft geresulteerd dat ik nu maanden later wekelijks train met Jaap. Zijn kracht is mijn veerkracht. Hij luistert, vraagt, geeft richting en hij laat je vooral kennis maken met jezelf op het gebied van sport en voeding. Met soms ongelooflijk simpele oefeningen,  die je thuis elke minuut van de dag zou kunnen doen, zet hij je tot nadenken in het dagelijks bewegen. Want de simpel ogende oefening wil niet zeggen dat jij hem zomaar even doet. Maar Jaap creëert altijd wel  een tussenstap om uiteindelijk de beweging compleet te volbrengen. Bij elke training (en daags erna) voel je spieren, waarvan je of het bestaan niet wist of het gevoel krijgt dat je ze nog nooit hebt gebruikt.

  Zijn kunde en kennis is indrukwekkend, boeiend en zijn vertaalslag specifiek op jouw gericht is meesterlijk. De afstemming  tussen voeding en sport is een stuk dichter naar mij gebracht, want het voelt goed.