Testimonials

 • Richard Koeleman

  Ik dacht een gezonde leefstijl te hebben. Toch wilde ik eens mijn vetzuren meten om te kijken hoe gezond ik op dat vlak was. Ik had immers al een tijdje last van een blessure die maar niet over ging. Via Jaap alle info gekregen en de test. De test is heel simpel uit te voeren en alles is echt heel goed te begrijpen. Toen ik de testresultaten kreeg dacht ik dat het een grapje was. Ik scoorde overal zeer ondermaats op. Ik begreep er niets van. Na een goed gesprek met Jaap die mijn resultaten had bekeken bleek dat ik een aantal dingen miste in mijn voedingspatroon. Ik begon met de supplementen die Jaap mij had aangeraden. Wonderbaarlijk, na 2 weken merkte ik al verschil. Mijn blessure was zo goed als over en ook mentaal voelde ik mij net een stukje beter. Zoals Jaap zei, meten is weten. Ik heb er veel profijt van in ieder geval.

 • Marga Trentini

  Bij Jaap begonnen in de verplichte thuiswerkperiode door Corona. Het startte direct vertrouwd en de trainingen gaven mij fitheid van binnen en van buiten. En het motiveerde mij ook om buiten de trainingen fit door te gaan. En bewustwording van je ademhaling, bewegingen en gezondheid. Ik ben 100% blij met deze hele positieve ervaringen!

 • Sander Grefte

  Ik train al meer dan 6 jaar bij Jaap en in die tijd heb ik mijzelf maar ook Jaap zien veranderen. Samen werkten we zowel aan mijn mobiliteit en fysieke kracht. Ik kan zeggen dat ik nu leniger en sterker ben dan ooit. Het fijne is dat Jaap altijd een gevarieerde training bedenkt. Die vervelen nooit en pakt zowel de sterke als zwakke kant aan. Ook past hij ter plekke de intensiteit aan, vooral als hij merkt dat je een (mentaal) vermoeide week hebt gehad. En dat vind ik het fijne, op een enthousiaste en motiverende manier, maar zonder ‘schreeuwerig’ te worden, een training geven. Maar de laatste tijd zie ik hem ook meer als een coach, mocht je even een pijntje of iets mentaals hebben dan pakt hij het direct aan of geeft hij tips. Ik kan zeggen dat ik naast een goede trainer ook een goede vriend rijker ben geworden.

 • René van Kesteren

  “Gezond ouder worden”. Ik was al jaren zelf bezig met het zoeken naar de afstemming tussen voeding en sport. En uiteraard in periodes ook wel eens niet en als jij het even niet zoekt, zoekt je lichaam het zeker niet. Een slecht functionerend hormoonstelsel wekte jaren terug mijn interesse in voeding. Mijn endocrinoloog beaamde ooit dat de wetenschap geen panklaar maatwerk kan bieden voor elk individu. De boeken van de Hormoonfactor en Rieneke Dijkinga  gaven mij wel het inzicht dat je niet altijd alles zo maar kunt eten en drinken als je hormonaal mankementen kent. Je kunt wel gaan sporten tot dat je een ons weegt, maar die vlieger gaat ook niet op.

  Via internet kwam ik met de sleutelwoorden Hormoonfactor, personal trainer en Nijmegen uiteindelijk bij Jaap terecht. Toen was het een kwestie van een afspraak maken en de stap nemen. Een week later stond ik in Lent in een avondzonnetje te praten met iemand over mijn problemen en mijn zoektocht . Binnen dat half uur was er al de klik en het vertrouwen. Een intake gesprek met een daaruit haarscherp opgemaakte analyse op papier heeft geresulteerd dat ik nu maanden later wekelijks train met Jaap. Zijn kracht is mijn veerkracht. Hij luistert, vraagt, geeft richting en hij laat je vooral kennis maken met jezelf op het gebied van sport en voeding. Met soms ongelooflijk simpele oefeningen,  die je thuis elke minuut van de dag zou kunnen doen, zet hij je tot nadenken in het dagelijks bewegen. Want de simpel ogende oefening wil niet zeggen dat jij hem zomaar even doet. Maar Jaap creëert altijd wel  een tussenstap om uiteindelijk de beweging compleet te volbrengen. Bij elke training (en daags erna) voel je spieren, waarvan je of het bestaan niet wist of het gevoel krijgt dat je ze nog nooit hebt gebruikt.

  Zijn kunde en kennis is indrukwekkend, boeiend en zijn vertaalslag specifiek op jouw gericht is meesterlijk. De afstemming  tussen voeding en sport is een stuk dichter naar mij gebracht, want het voelt goed.

 • Christiaan

  Mijn beste beslissing in het afgelopen jaar is – zonder twijfel – om te gaan werken met Jaap. Na jarenlang onder zware druk in een meedogenloos tempo te hebben gewerkt, werd ik erg ziek. Ik was fysiek, mentaal en emotioneel compleet uit balans, zat aan de medicatie, en ik zag eigenlijk niet meer in hoe het nog goed kon komen. En toen was daar Jaap! De omschrijving ‘personal trainer’ doet hem naar mijn mening flink tekort. Hij is een trainer, partner en adviseur geweest op de reis die ik de afgelopen 9 maanden gemaakt heb. We hebben gewerkt aan mijn fysieke gesteldheid met 1 op 1 trainingen in de gym, en daarnaast heb ik met Jaap ook het HeartMath coaching programma doorlopen (met focus op mijn ademhaling), en heeft hij mij veel advies gegeven over voeding en supplementen. Jaap is echt ongelofelijk veelzijdig, en heeft gewoon heel veel kennis van zaken. Ik vertrouw hem volledig. Jaap is ook echt een fijne vent, en ik ben ervan overtuigd dat een goede band heel belangrijk is wanneer je met iemand aan je veerkracht gaat werken.

  Tijdens de trainingen in de gym heb ik er regelmatig versteld van gestaan hoe goed en hoe veel Jaap ziet. Hij identificeert fysieke tekortkomingen heel snel en heeft een heel arsenaal aan oefeningen om daar vervolgens aan te werken. Elke training is gevarieerd en weer heel anders dan de vorige. Het is nooit saai. In het HeartMath coaching programma zijn we met verschillende ademhalingstechnieken aan de slag gegaan die mij erg geholpen hebben om meer coherent te worden, mijn stress te reduceren en minder energie te lekken. Daarnaast gebruik ik momenteel veel supplementen die mij door Jaap zijn aangeraden. Hoewel ik nog een flinke weg te gaan heb, heb ik wel weer een goed perspectief nu en de hoop dat het goed kan komen. Mijn medicijngebruik is inmiddels al 70% lager dan voordat ik bij Jaap begon en dat is echt flinke progressie. Er is nog veel werk aan de winkel de komende maanden, maar een ding is zeker: ik blijf vol motivatie met Jaap werken. Jaap: bedankt voor alles tot nu toe!

 • Wilfred de Koning

  Jarenlang kwam ik frequent bij een fysiotherapeut omdat houding en weinig bewegen niet bevorderlijk was voor mijn gewrichten. Door wekelijks bij Jaap te sporten zijn mijn klachten nagenoeg weg. Het feit dat ik er baat bij heb, maakt dat ik gemotiveerd ben, fitness is zeker geen hobby geworden. Thuis heb ik alle voorzieningen om dezelfde training te doen, maar hier kan ik me niet toe zetten. Ondanks dat ik behoorlijke reistijd heb, ga ik toch zonder excuus naar Jaap. Wat maakt voor mij de training waardevol; in ieder geval weet Jaap elke training weer anders te maken, je weet nooit van te voren wat je doet. Daarnaast luistert hij goed naar je klachtjes, heb je ergens spierpijn/last, dan richt hij zijn training juist op dat probleem.