Waarom afvallen niet lukt!

Veel mensen ervaren dat afvallen een voorop gezet mislukt plan is. Deze blog is speciaal voor jou wanneer jij alles al geprobeerd hebt om dat ene doel te bereiken. Wat je ook doet, wat je ook probeert. Dweilen met de kraan open. Het afvallen lukt niet. Dan heb je nog een groep mensen waarbij het wel lukt maar na een tijdje toch ook weer niet. Je herkent het wellicht wel: het alom bekende jojo-effect. Je zou toch denken: zo moeilijk moet het toch niet zijn? Een balans dagje hier en een ontspannen dagje daar. Lekker een aantal keer in de week trainen. Dat zou het wel moeten doen. Energie  erin en een beetje actief zijn om ook weer energie eruit te knallen. Beetje letten op wat ik eet. Check.

 

Een gezonde leefstijl, zo moeilijk kan het toch niet zijn?

En ja. Voor een hele boel mensen kan het ook zo makkelijk zijn. En dat is voor veel mensen alsnog niet simpel. Maar dat even terzijde. Ik heb het nu over die mensen die in de basis iets over het hoofd zien waardoor het lichaam in een soort van overlevingsmodus staat. Echt goed kunnen ontspannen en daarmee herstellen is dan niet te doen. Deze constante vorm van stress voor het lichaam maakt dat het lichaam niet kan doen wat een ander in de herstelmodus wel kan doen.

 

En ja. Je zult met jouw stressoren in het leven ook moeten leren balanceren. Daar heeft iedereen mee te maken. En dat is in wezen ook een makkelijke opdracht maar niet voor iedereen een simpele opgave. Het is alleen bij die ene persoon niet de juiste aanpak om het op deze manier te doen. Even een mindfulness oefening of een lesje yoga om te ontspannen. Of juist uit het hoofd door te gaan sporten of bewegen. Ja, dat kan voor veel mensen effectief zijn en juist die druppel zijn die de balans de juiste kant op laat vallen.

 

Van al het bovenstaande wat van belang is voor een veerkrachtig en gezonde levensstijl is consistentie nodig. Met grote regelmaat en als fundering voor jouw leefstijl moet dit veelvuldig aan de orde zijn. Veerkragt kan je daarbij prima bij helpen. Er zijn veel andere top bedrijven die jou ook kunnen helpen met het hele pakket. Begeleiding in sport schema’s, met voedingsplannen en massages van A tot Z. Allemaal dweilen met de kraan open wanneer iemand een andere aanpak nodig heeft als de oorzaak daarmee niet wordt aangepakt.

 

Een bericht speciaal voor jou!

Deze blog is speciaal voor jou wanneer jij alles al hebt geprobeerd maar niks lijkt ook maar enig effect te hebben. Jij kunt namelijk iets over het hoofd zien waar je nog niet aan hebt gedacht. Bij Veerkragt zijn we expert in het aanpakken van klachten en problemen door de oorzaak aan te pakken. Fundamentele leefstijl factoren zo in te richten, hier en daar een handje te helpen, dat het uiteindelijke doel dan ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

 

Afvallen is een peulenschil wanneer alle spreekwoordelijke lichten op groen staan. Wanneer het lichaam niet meer in de stress modus verkeerd is het in staat te doen wat mogelijk is wanneer het lichaam kan herstellen. Afvallen is dan een koud kunstje. En natuurlijk zal je dan rekening moeten houden met een aantal zaken. Maar die kende je al als het gaat om balans houden en matigen etc. Maar waarom lukt dat dan telkens niet en bij andere mensen wel?

 

Bij jou spelen andere factoren een rol waardoor het lichaam stress produceert. Van jouw klachten kun je namelijk ook stress produceren. Terwijl jij waarschijnlijk dacht dat stress alleen een mentaal dingetje was, niet waar? Kijk maar naar de verschillende onderwerpen van verdieping bij Veerkragt. Wanneer hierin iets niet gaat zoals het hoort te gaan is dat een regelrechte flater voor jouw veerkracht. Veel wordt dan dweilen met de kraan open waardoor echt blijvende resultaten uitblijven en je er veel meer voor moet doen dan nodig is.

 

Doe er je voordeel mee..

Nu kan ik je motiveren en adviseren om deze verdieping in te duiken. Ook zeker doen wanneer je daarin geïnteresseerd bent natuurlijk. Jouw mindset is allesbepalend hoe jij jouw uitdagingen aangaat en hoe je in de spreekwoordelijke “wedstrijd” zit. Wanneer er nog primitieve reflexen actief zijn en daarmee jouw brein uit balans is zal jouw manier van bewegen (en trainen) jou (pijn) klachten blijven (gaan) bezorgen. Wat niet is ontstaat dan vanzelf wel. Alleen al zijn onze voeten en onze houding een ware reflectie van wat er in het brein gebeurd. Ga zo maar door. Onderaan de website kan je meer informatie vinden in elk verdiepend onderwerp.

 

Tekst en uitleg niet goed genoeg voor je?

Herken jij jezelf hierin? Dat wat je ook probeert je het gevoel hebt de plank telkens mis te slaan? Kom gerust langs voor een vrijblijvende intake. Bij Veerkragt nemen we aandachtig jouw verhaal door. En geven we sturing door met één van de programma’s aan de slag te gaan. Wat is er voor jou nodig om de eerste stap te zetten. Daarin is het van groot belang dat het ook de juiste stap moet zijn. Daarin is Veerkragt expert op dit gebied zodat je meteen jouw persoonlijke groei in gang kunt gaan zetten. Wij doen niet aan symptomen bestrijden maar jou verder helpen te groeien zodat het makkelijker wordt wat jij wilt bereiken.

 

Waarom zou jou graag een intake willen inplannen? Laat het ons weten.

Terug naar blogs