Van alle gemakken voorzien is slecht voor jouw veerkracht

Onze huidige wereld en manier van leefstijl is teveel ingericht op gemak in plaats van ongemak. En deze manier van leven komt dan met ontzettend veel ironie terug op eigen bordje. Tenminste, als je in deze voorkeur en trends blijft meegaan. Optimale veerkracht gaat over balanceren. Niet teveel van het één en ander, maar ook zeker niet te weinig van dit. Moeite doen dus! Voor de Veerkragt Lifestyle Challenges kan jij je nu nog vrijblijvend aanmelden. In de toekomst zullen dit waardevolle bouwstenen worden voor het upgraden van jouw veerkracht.

Achter de schermen is Veerkragt druk bezig met het ontwikkelen van nog meer uitdagingen waar je uit kunt kiezen. Er zijn nu twee opties en geen onbelangrijke. Wil jij je wat meer uitdagen op het gebied van mindset of houding? Schrijf je vandaag nog in en profiteer zeker dit jaar nog vrijblijvend van dit buitenkansje.

 

Nieuw bij Veerkragt, vanaf 2024!

Onze veerkracht is bij veel mensen vandaag de dag nogal aan de matige kant. Wellicht geen prettig bericht om te lezen aangezien het jou kan confronteren. Dan komt deze blog jou als geroepen dus lees gerust verder wanneer je getriggerd bent. Je kunt, als je wilt, je onderaan dit bericht aanmelden voor de Veerkragt grondbeginselen.

 

Een kleine opsomming ter verduidelijking

 • Daag jij jouw veerkracht niet uit dan zal jouw veerkracht afnemen in plaats van toenemen. Doe je dit teveel dan herstel je er niet van, doe je dit te weinig dan groei je niet.
 • Omring jezelf met teveel gemak en je krijgt vanzelf ongemak.
 • Het gemak in deze wereld is gekoppeld aan weinig moeite doen en hoe sneller hoe beter.
 • Wanneer we te moe zijn dan gooi je er toch nog even een koffie tegenaan?
 • Hebben we hoofdpijn dan is daar nog altijd een lichte of wat zwaardere variant pijnstiller, kan jou het schelen.
 • Heb jij last van een lage bloedsuiker en schommelt deze teveel? Eet dan voldoende en voorradig zodat deze exact in balans blijft!
 • Functioneren onze ogen niet optimaal dan hebben we nog altijd de mogelijkheid tot het dragen van een op jou afgestemde bril.
 • Hebben we last van onze voeten dan ondersteunen we dit toch even lekker met een stevige schoen?
 • Wat een nog te gekker idee is dat we ook de zool zo kunnen aanpassen dat we de voet even ondersteunen, kan je lekker doorgaan met wat je al die tijd al aan het doen bent.

 

Wanneer de balans en jij niet genoeg worden uitgedaagd

Stel je eens even het volgende voor:

Je staat zo stevig als dat je kunt op twee benen. Je mag in een houding gaan staan waarin jij je sterk en stabiel voelt.  Je word totaal niet uitgedaagd en na een tiental minuten geef je er de brij aan want je verveeld je. Als jij het te gemakkelijk krijgt dan stop je ermee.

Gaat het de rest van je leven op deze manier door dan kom je een keertje de bodem tegen, begrijp je dat? Ook dan wordt het namelijk ongemakkelijk en ontstaan er klachten. Teveel gemak geeft op de langere termijn bepaalde ongemakken.

En al snel wordt de volgende conclusie getrokken: één plus één is twee, toch?

 

Overbelasting en daarom zou je het rustiger aan moeten doen

Het lijkt een logisch en plausibel verhaal maar in heel veel gevallen klopt het hier voor geen meter. Je zou kunnen bevestigen dat het inderdaad in veel gevallen om een zekere vorm van overbelasting gaat. Ja, teveel gedrag van gemakkelijke keuzes waardoor het lichaam bepaalde functies verliest. Hierdoor ontstaan er zekere klachten als je blijft doen wat je doet en deze mate van herhaling leidt tot overbelasting.

 

In plaats van met al jouw gedragingen verder te gaan en een trede lager zingen zou je het volgende kunnen gaan doen.

 

Jouw veerkracht boosten door gemak te veranderen in “toegepast ongemak”

Om jouw gezondheid te verbeteren en de klachten te verminderen is het belangrijk dat je de basis factoren gaat aanpakken die jouw veerkracht op de eerste plaats zouden moeten steunen. Dat betekent dat je inderdaad zal moeten gaan minderen in bepaald gedrag. Maar wees er vooral op bewust dat het zal gaan om gericht ongemak op te zoeken.

Bepaalde basis voorwaarden verdienen het om volledige aandacht te krijgen zodat jij kan groeien. Daarmee geef jij jouw veerkracht een sterke boost en win jij jouw vertrouwen terug. Dit doe je door te balanceren. Door meer ongemakken toe te laten in jouw leven en te kiezen voor minder gemak.

 

 • Door te kiezen voor groei zoek jij jouw grenzen op zodat je deze kunt gaan verleggen.
 • Weet dat wanner jij ergens aan begint wat je al langere tijd compleet hebt verwaarloosd, je ook tijd nodig zult hebben om hierin significant beter in te worden. Wat zal je trots zijn wanneer jij resultaat behaald, ook al lijken het hele kleine stappen. Dit betekent ontzettend veel voor het creëren van een groots en sterk fundament om op te bouwen. Dat gaat dus niet altijd zo snel als je misschien zou willen.
 • Wat dacht je van koffie minderen? Ben je moe bedenk je dan eens wat je zou kunnen toepassen om meer energie te krijgen door iets anders toe te passen. Even iets heel geks: maar wat dat je van een frisse neus halen bijvoorbeeld?
 • Die hoofdpijn altijd maar negeren, wat als je eens iets anders ging doen in plaats van altijd maar doorgaan met wat je aan het doen bent? Van door drammen gaan bepaalde zaken alleen maar stuk.
 • Die lage bloedsuikerspiegel zal je toch echt eens moeten gaan trainen door iets met stress management te gaan doen, slapen en herstellen. En wat dacht je van juist minder afhankelijk worden van voeding?
 • Ben jij afhankelijk geworden van een bril dan heb je echt geruime tijd al jouw ogen verwaarloosd en teveel van hetzelfde laten doen? Overbelasting? Te weinig variatie? Zeg het maar.
 • Hetzelfde geldt voor de voeten, de basis van jouw hele lichaam, ondersteun je deze? Of ontwikkel je de mogelijkheden van jouw eigen kracht of blijf je het hele leven jezelf ondersteunen totdat ook dit niet meer werkt?

 

De aankondiging van de Veerkragt grondbeginselen

Volgend jaar zal je de grondbeginselen van Veerkragt kunnen downloaden. Een veerkrachtig plan waarmee jij jouw nieuwe jaar van de grond af aan kan opbouwen. Met informatie over verschillende grondbeginselen die jou helpen veerkrachtiger te worden. Met praktische én effectieve oefeningen om jouw nieuwe jaar sterk te beginnen. De basis, het fundament, is het aller belangrijkste dat je moet aanpakken wanneer dit niet op orde is maar je wel wilt gaan bouwen.

 

Het nieuwe jaar, 2024, kan jouw jaar worden! Zou jij graag op de hoogte gehouden willen worden wanneer de Veerkragt grondbeginselen gratis te downloaden zijn? Meld je vrijblijvend aan zodat je op de lijst komt en als één van de eerste direct aan de slag kunt gaan. Jouw 2024 kan bij deze niet meer stuk.

 

Ja, zet mij op de wachtlijst!


Terug naar blogs