Therapeutische inlegzolen

Heb jij last van een houding die niet optimaal is en juist voor klachten zorgt? Als onze houding zo slecht is helpt het natuurlijk niet als we dan ook nog eens:

  • de hele dag onderuit gezakt zitten;
  • met onze telefoon in de handen heel de tijd met ons hoofd naar beneden hangen;
  • altijd in een bepaalde voorkeurs houding zitten of liggen en deze niet afwisselen met een andere houding;
  • enzovoorts, zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan.

Het punt is: wat is hier de oorzaak van? Een feit is dat onze activiteiten dan vervolgens niet bijdragen aan de oplossing. Maar wat we niet moeten doen is dit als de oorzaak aanwijzen van de bestaande klachten.

 

Ons brein heeft de juiste input nodig

Het brein ontvangt sensorische informatie (input) van het lichaam (intern) en de omgeving (extern). Je hersenen maken hier dan vervolgens gebruik van om spieren aan te sturen (output) en ze een bepaalde tonus (spierspanning) te geven. Over dit proces hebben we geen bewuste controle. Onvoldoende sensorische input naar de hersenen leidt tot onvoldoende output naar het lichaam. Ook als het brein niet in evenwicht is leidt dit tot een slechtere houding. Dit zal uiteindelijk in de meeste gevallen ervoor zorgen dat mensen (chronische) pijn klachten ervaren.

 

Onze voeten bijvoorbeeld zijn enorm zintuigelijke lichaamsdelen die heel veel informatie aan ons brein doorspeelt over met name onze gewichtsverdeling en hoe we ons kunnen voortbewegen en waar we rekening mee moeten houden. Wanneer onze voeten echter niet optimaal functioneren en ons brein dit nu eenmaal als de standaard is gaan zien kan dit de oorzaak zijn van onze slechte houding en manier van bewegen. Het versterken van onze voeten (zie het Veerkragt programma) werkt ontzettend positief voor heel veel verschillende klachten aan onze houding en beweegapparaat. Daarnaast werken we graag met het volgende product aangezien dit de communicatie tussen onze voeten en het brein 24/7 stimuleert.  Daarmee bereik je zoveel sneller resultaat omdat wanneer je er niet bewust mee bezig bent je alsnog de connectie stimuleert.

 

Therapeutische inlegzolen

Ze zijn ontworpen om de oorzaak van houdingsproblemen aan te pakken: hierbij gaat het dus om de brein-lichaam connectie. Tegenwoordig blijven de voetreceptoren vaak onder geactiveerd, over geactiveerd of inactief, waardoor onze hersenen belangrijke informatie missen.

Dit is waar de ‘resonator-technologie’ van de therapeutische inlegzolen in beeld komt. De resonatoren zenden bio-energetische trillingsfrequentie uit van 90 Hz, waardoor de communicatie tussen uw hersenen en lichaam wordt verbeterd zonder dat u dit ook maar bewust meemaakt. Dit voel je dus niet.

Therapeutische inlegzolen optimaliseren deze informatiestroom en verbeteren de voet- en algehele houding. De inlegzolen werken op het hele lichaam in plaats van op geïsoleerde delen, waardoor ze een lange termijn oplossing zijn voor een betere houding.

 

Meer informatie over deze inlegzool?

Vraag bij het eerstvolgende contactmoment naar deze therapeutische inlegzool. Wil je gebruik maken van 15% korting op de aanschaf van deze zool? Gebruik dan de volgende code: VEERKRAGTPOSTUREPRO

 

Het product meteen aanschaffen of de reviews van andere mensen lezen? Klik dan op onderstaande afbeelding.


Terug naar blogs