Physis Academy: De Kracht Achter Veerkragt Programma’s

Bij Veerkragt geloven we in een holistische benadering van gezondheid en welzijn, en daarom werken we al geruime tijd nauw samen met Physis Academy. Deze samenwerking heeft een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van onze programma’s, vooral door de toepassing van het 6-domeinen model, waarin stress, slaap, immuunsysteem, voeding, bewegen en adem centraal staan. Dit model vormt de basis van onze methoden en biedt een diepgaand inzicht in hoe we het lichaam en de geest optimaal kunnen ondersteunen.

 

Het 6-Domeinen Model: De Sleutel tot Een Veerkrachtige Leefstijl

Het 6-domeinen model van Physis Academy richt zich op de zes belangrijkste pijlers van gezondheid:

  1. Stress: Hoe gaan we om met de mentale en fysieke druk in ons leven?
  2. Slaap: De essentiële rol van rust en herstel in onze algehele gezondheid.
  3. Immuunsysteem: De cruciale rol die ons afweersysteem speelt in het handhaven van evenwicht.
  4. Voeding: Hoe onze eetgewoonten direct invloed hebben op onze energie, herstel en prestaties.
  5. Bewegen: Niet alleen fysieke activiteit, maar ook hoe we bewegen en hoe onze houding ons welzijn beïnvloedt.
  6. Adem: De kracht van ademhaling en hoe we door bewuster te ademen, ons lichaam kunnen versterken en ontspannen.

Binnen ons programma Onderzoek Veerkrachtige Leefstijl maken we dankbaar gebruik van deze pijlers. Tijdens een uitgebreide intake wordt er bij Veerkragt niet alleen gekeken naar fysieke klachten, maar ook naar hoe jouw lichaam en geest functioneren binnen elk van deze domeinen. Dit integrale inzicht helpt ons om je een persoonlijk leefstijlplan te bieden dat jou ondersteunt in het ontwikkelen van meer veerkracht en balans.

 

Buik Fascia: De Kracht van Integrale Behandeling

Een ander waardevol element dat we vanuit Physis Academy hebben geïntegreerd is de kennis vanuit de cursus Buik Fascia. Fascia, oftewel bindweefsel, speelt een cruciale rol in de gezondheid van ons lichaam en onze bewegingsvrijheid. De behandeltechnieken die we tijdens deze cursus hebben geleerd, passen we toe binnen ons programma Veerkrachtige (Blessure) Behandeling.

Fasciatherapie kan helpen bij het verlichten van pijn en het verbeteren van mobiliteit, vooral in de buikregio, waar veel spanning en disbalans zich ophoopt. De behandeltechnieken die we hierbij toepassen zijn erop gericht om spanning te verlichten en de doorbloeding te verbeteren, waardoor herstelprocessen in het lichaam worden geoptimaliseerd.

 

Behandelen of (brein) Trainen?

Hoewel behandelingen – zoals die vanuit de Buik Fascia Cursus – geweldige resultaten kunnen opleveren en zelfs langdurige klachten kunnen oplossen, is het belangrijk om te benadrukken dat behandelen niet altijd voldoende is. Afhankelijk van de oorzaak van jouw (chronische) pijn, kan een behandeling de symptomen verlichten of zelfs definitief verhelpen. Maar als jouw brein in een staat van onbalans verkeert, kan dit het lichaam continu uit balans blijven brengen.

Deze onbalans manifesteert zich vaak in je houding en bewegingspatronen. Denk bijvoorbeeld aan spierspanning die niet in harmonie is, wat een reflectie is van een brein dat zichzelf heeft gefixeerd in een verkeerde positie. Dit is een diepgaander proces dat verder gaat dan alleen het lichaam, en het vereist bewustwording en (brein) training om dit te corrigeren.

Hier gaan we in een volgende blog dieper op in, maar het is belangrijk om te begrijpen dat behandelingen, hoe effectief ook, vaak gepaard moeten gaan met een bewuste aanpak van houding en beweging om blijvende resultaten te bereiken.

 

Het Belang van Een Veerkrachtige Aanpak

Bij Veerkragt zien we gezondheid als een geheel, waarbij lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Onze samenwerking met Physis Academy helpt ons om deze visie verder uit te diepen en toe te passen in onze programma’s. Of het nu gaat om leefstijlveranderingen, pijnbestrijding of blessurepreventie, de kennis en technieken die we hebben opgedaan stellen ons in staat om jou de best mogelijke begeleiding te bieden op jouw weg naar een veerkrachtiger leven.

Wil je meer weten over hoe de programma’s van Veerkragt jou kunnen helpen bij het verbeteren van jouw leefstijl of het behandelen van (chronische) klachten? Neem contact met ons op voor meer informatie of plan een intakegesprek.

 

Blijf bewegen, blijf bewust en bouw samen met ons aan een veerkrachtige toekomst.

Terug naar blogs